Половин век по-късно, стана известно едно изключително преживяване на легендарния екип

...
Половин век по-късно, стана известно едно изключително преживяване на легендарния екип
Коментари Харесай

След половин век! Уникални разкрития за Нийл Армстронг на Луната

Половин век по-късно, стана известно едно извънредно прекарване на именития екип астронавти, които първи стъпиха на Луната.

През май 1969 година " Аполо 10 " организира генерална подготовка за първото кацане на човек на лунната повърхнина. Мисията е сполучлива, като тричленният екипаж обикаля Луната в продължение на повече от 10 часа и се отделя, а по-късно още веднъж се причислява към лунния модул за кацане, напомня научното издание IFLScience.com.
-->
Докато са сами на далечната страна на Луната, астронавтите оповестяват, че чуват " пронизителен тон ", за който един от тях споделя, че " звучи като галактическа музика ". Звуците били записани от камерите на борда на " Аполо 10 ", само че са оповестени обществено чак след близо 50 години.

На стенограмите се вижда по какъв начин астронавтите от " Аполо 10 " Томас Стафорд, Джон Йънг и Юджийн Чернан разискват чутия от тях непонятен тон:

Чернан: Уоооооооооооооу.

Йънг: Чухте ли и вие това свистене?

Чернан: Да. Звучи като, нали знаете, галактическа музика.

Йънг: Чудя се какво е това.

НАСА предизвестява екипажа на историческия " Аполо 11 ", в това число Майкъл Колинс, който лети самичък в командния модул, до момента в който Нийл Армстронг и Бъз Олдрин се насочат към повърхността на Луната, да наблюдават за звуци.

" Сега в слушалките ми се чува чудноват звук, чудноват тон у-у-у ", написа Колинс в книгата си " Пренасяне на огъня ": " Пътешествия на един астронавт ". " Ако не бях предизвестен за него, той щеше да ме изплаши до гибел ".

Шумът стартира, откакто лунният модул се отделя от главния модул, и завършва, когато той се приземява на Луната. За благополучие, по времето, когато Колинс чува шума, което се случва, когато НАСА губи връзка с тях в продължение на един час, както се очаквало, той към този момент бил пояснен.

" Радиотехниците (а не почитателите на НЛО) имаха готово пояснение за него ", написа Колинс. " Това беше разстройване сред УКВ радиостанциите на ЛМ и командния модул. "

НАСА удостовери това пояснение, когато разгласява видеоматериала през 2016 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР